Tuesday, January 19, 2010

Bersawang

Fuhh..bersawang dah blogku ini..sungguh tiada perasaan mengupdate blog. berperasaan untuk membaca blog org lain saja..:p

Secara ringkasnya update untuk tempoh bertapa ini :

1) saya mengikut en suami ke agenda AMP (annual management plan) company en suami dan rakan-rakanny di Kalumpang Resort and Training Centre di Hulu Selangor pada penghujung tahun 2009 tempohari. Alhamdulilah, semuanya berjalan lancar. Dapat mengeratkan hubungan silaturrahim kami semua. Bagaikan sebuah keluarga besar! :) Semoga apa yang dirancangkan pada tahun ini akan berjalan dgn jayanya dan saya akan terus mendukung kuat bagi menjayakan segalanya.

2) Penghujung Januari juga saya menghadapi sedikit krisis dgn seorang sahabat. Sedih juga rasanya. Mungkin dia rasa saya terlalu memaksa. Tapi dgn keadaannya yang mendiamkan diri, tidak membalas sapaan saya di sms dan tidak menjawab panggilan saya, sudah pasti membuat saya bimbang. Apa-apapun, saya berharap supaya dirinya jelas dgn tindakan saya pada masa itu. Kerana apa yang saya kongsikan pada dirinya dan keluarganya sangat2 penting. Rindu juga mau bertegur sapa seperti biasa dgnnya, tapi, mungkin dia masih perlukan masa. Saya sentiasa berdoa supaya dirinya sekeluarga sentiasa di bawah lindungan rahmat Allah. amin..

3) Bulan Januari ini, bulan kelahiran PIL. Birthday FIL di sambut di rumah saya dan en suami. Alhamdulilah, majlis sederhana untuk kami sekeluarga, tapi sangat terasa hubungan kekeluargaannya :) Birthday MIL pula, kami sambut bersama2 diluar.

4) AJL tahun ni, saya rasa antara AJL yg terbaik pernah saya tonton. Saya mempu melawan kemengantukkan saya sepanjang ianya berlangsung :p kami dapat tiket free untuk menonton AJL di stadium putra, tp malas mau bersesak2, menonton di rumah juga sudah puas hati. Saya tak maulah komen ttg kemenangan2 yg tak dijangka pada mlm tu. hmm..lihat barisan para juri je, sy sudah dpt mengagak siapa bakal juara mlm tu..oppsss!

5) Last Friday, boss sms kami semua. Cuti hari sabtu dibekukan sehingga penghujung februari. Arhh..alasannya kerana tuntutan kerja yg melambak untuk KLGCC project. Jikalau ada allowance tambahan, boleh juga kerja dgn lebih ikhlas (:p dasar manusia mcm saya, mmg macam ni!hehe..)

6) Sepatutnya, mulai minggu ni, kami staff di contract dept kena berpindah sementara waktu di site office KLGCC.hehe..tapi sampai hari ni, kami masih tercongok lagi di ofis nih. Huwaa..kerja lain melambak lagi, mcm mana mau lari ke site sana pulak..huhu

7) Ofis kami mengalami gangguan bekalan elektrik selama beberapa hari bermula jumaat minggu lepas. fuhh..susah betul kami semua. Jumaat, elektik problem dari jam 12 tghari hingga 530 ptg ( kerja satu pun tak dapat buat..menunggu punya menunggu, jam 4 baru boss bagi pelepasan balik), hari sabtu dan isnin juga ada gangguan. Mau menangis rasanya. Kerja tgh banyak. n paling worst sekali, kami ada tender yang mau disubmit pada hari selasa! Aduhai, 8 document kami kena siapkan. Measure qty, letak harga and etc. Mintak extension dr client pun tak diendahkannya. Alasannya, job mahu di award secepat mungkin! Tak rasional sungguh, khamis petang baru boleh collect tender document, and selasa ptg sudah kena submit. Aiiyoo..dgn quantity nya takde..mcm lipas kudung la kami sudahkan tender tu pada hari isnin mlm. Alhamdulilah, hari selasa, elektrik sudah ok. Kami berjaya juga siapkan tender tu pada jam 2.30 ptg. kena submit sblm jam 3 ptg! (haha..tender tu kami submit untuk buat syarat jer..kalau tak participate, lain kali tak berpeluang lagi untuk perticipate. Harap2 tak dapat lah..sbb skrg mmg full job in hand)


Finally! hehe..muka gembira setelah seharian bertungkus lumus menyiapkan tender :p

5 comments:

yulie elveera said...

baru nk vacuum sawang! hehehe

azura said...

hahaha..bersih dah..

dhr said...

salam.kak zura, dian ni.akak pun buat tender?saye pun! penat kan?!

azura said...

kitorg masuk tender..penat okeh..
hehe

dian keje mana?

dhr said...

saye keje kat Kem Pelajaran.Bahagian Perolehan.ktorg pengurus tender...penat gak!