Monday, August 2, 2010

ikan keli salai lemak cili padi, bayam rebus dan kerabu pegaga

Semalam saya dan sahabat2 menuai hasil tuaian dan belaan dibelakang rumah kami. Yeeahh..akhirnya ikan keli dah boleh di makan. Walau tak sebesar seperti di pasar, tapi tetap enak dan puas ok. Ikan keli ni first time kami makan, untuk bayam pulak, ni dah tuaian kali ke dua. Cerita pun tak gunalah..tgk gambar sudahhhhh...

kerja-kerja menyiang ikan keli

bayam merah tumbuh merimbun :p

mari menuai bayam..yuhuu..

Pokok pegaga


bakar membakar




alhamdulilah..hasil tuaian satu batas bayam..dapat 2 Kg! ada lagi 2 batas belum tuai..


ikan keli salai lemak cili padi..nyum..nyum


taraaa..inilah hasilnya..hasil tuaian semalam :)


bila makan beramai ramai..lebih mudah pakai dulang..jimat air dn tenaga nak basuh pinggan :p

9 comments:

Yulie Elveera said...

ya allah! kagummmnyaaaaaaaaaaaaaa
serious kagumm.. kagum kagum kagum (sila sebut 1000 kali)..
kagummm sgttt!

azura said...

:):) tq..

alhamdulilah..hasil kerjasama semua campur R&D yang dibuat..

ahh..tapi tetap lebih kagum dengan hasil ko lah yulie..

terliurrr beb..

hajja said...

best gila

siap timbang lak tu...
aku tak lalu mkn binatang belaan ni

azura said...

aku dulu pun tak lalu mkn ikan keli..tp lepas MIL aku masak ikan keli goreng sambal yg sangat sedap..trus aku minat..

tapi aku pun x makan semua jenis ikan belaan..tgk jenis la

Yulie Elveera said...

aku suka sgttt ikan keli. bayam pun aku suka.. ko tak tanam cili padi? aku suka feeling petik cili/sayur tu.. rasa tenang gile

azura said...

yulie, cili padi hr tu ada try tanam..tp waktu tu ada silap skit method..trus tak tumbuh pokok tu..hehe..next time insyaallah akan tanam..

hehe..feeling time memetik tu mmg sgt best kan..

dhr said...

kak zura, tanah belakang rumah luas ke?boleh bukak farmville! =). Geramnye tgk sayur segar gemuk2..pastu leleh tgk ikan keli masak lemak!

jaja said...

sedapnyer masak lemak ikan keli...nak makan lagi...

azura said...

dian: luas la jugak..hehe..kt sudan takde jual ikan keli ker? :p

jaja: sedap kan..sedap kan..nak mkn lg jugak..tak sabar nak tunggu 2nd round punya tangkapan..hehe