Wednesday, February 24, 2010

CNY dan cuti2 malaysia

CNY dah habis baru nak buat story pasal CNY..hehe..

cuti CNY kali ni tak banyak sangat. Kami cuti start 13hb (sat) hingga 18hb(thu).Heh, bos nih, alang2 cuti sampai khamis, baik extend terus sampai sabtu. ye, ye..saya tau, keje melambak dan we're running out of time . So tak boleh la nak cuti lama2 kan.
CNY haritu, on adhoc punya plan, saya n en suami beserta sahabat-sahabat telah bercuti ke PD...! wah, mula-mula punya plan, hanya suami2 saja yang pergi untuk brainstorming session di PD (yelah, duduk di tepi laut sambil menikmati pemandangan dan udara yang nyaman, pasti dpt memberi idea yang bernas dan membuak2 kan..hehe) tapi akhirnya, plan telah ditukar di saat akhir. Huhu, kesiankan isteri2 dan anak2 yang kena tinggal kat KL kan. Plan yang mulanya nak pergi sehari je ditukar ke 2h 1m :)
Kami 5 keluarga, menetap di rumah nenek seorang sahabat. Alhamdulilah, nasib baik rumah tu kosong, kalau tidak, menjajau lah kami nak cari hotel/apartment untuk menginap..hehe..kebanyakan hotel/apartment fully booked time tu. Sangat best ke PD kali ni. Lokasi tempat tinggal yang strategik yang berdekatan dgn pantai, kemudahan lengkap untuk kami memasak, dan juga tempat tinggal yang nyaman. Kami memasak bersama-sama, tinggal bersama-sama dan berbrainstorming bersama-sama :) wah, sambil bercuti, sambil cari idea, sambil mengeratkan silaturrahim. Harap-harap, akan datang bleh pergi tempat lain pulak.


di sinilah kami menginap. Sangat rumah kampung, sangat nyaman dan sangat besar. Bestlah!


bercanda di pantai yang indah :p



Tiba di Kajang sekitar jam 6 ptg. Solat Asar dan sesi penutup.

Hari Khamis, masuk kerja, ada tarian singa/naga di ofis. Tahun lepas terlepas peluang nak tgk, sbb saya masih bercuti waktu tu. Kali ni, dapatlah tgk. Tapi, aksi stunt kali ni tak banyak. Masih muda belia lagi yang buat tarian singa/naga tu. Yang pro2 kena perform kat tempat lain. Tp apa2 pun, tetap best jugak! cayalah..paling best, saat bakar mercun lah.hehe, pekak telinga gue dengar bunyi mercun!



2 comments:

chi chiong kai said...

aku tak pernah lagi tidur rumah kg mcm tu altho mmg grow up in kampung

azura said...

rumah atuk aku kat kg lagi besar dari ni..

syok jugak kdg2 tdo rmh kg mcm ni..huhu..toilet siap kat luar lg tu..dlm rumah ada blk mandi jer..